Blinkande remsor spelar en avgörande roll i avskiljningen av avrinningen och skyddet av vattentäthetsundersökningarna.

Spridning av stormvatten, skydd av vattentäthetsundersökningarna: Blinkande remsor spelar en avgörande roll. En FFB / AQC-studie (French Building Federation och Quality Construction Agency) har gjort det möjligt att ange kriterier för val av material och de viktigaste punkterna för ett genomförande som säkerställer utrustade strukturer.

 

 

En undersökning som gjordes 2003 visade att ett betydande antal undersökningsstörningar orsakades av misslyckade bandfel. Sedan dess har bestämmelserna för undersökningar stärkts kraftigt med revisionen av DTU 43,1.

 

Den väsentliga roll som spelas av två nyckelelement i tillförlitligheten av dessa strukturer :

 

  • Caulking:

    Processen är välkänd. Dåligt genomförande, eller användningen av olämpliga produkter, alstrar en risk för avlägsnande och sprickbildning av kalciumprodukten, med, i nyckeln, eventuell infiltrering av vatten. Två års test har tillåtit att uppskatta beteendet hos ett dussin tätningsmedel utsatta för allvarliga mekaniska och termiska påkänningar. Vid slutet av dessa test, vare sig i silikon eller polyuretan, är det inte de kemiska egenskaperna hos de aktuella produkterna utan bara deras prestanda.
    Deras beteende kommer att vara tillfredsställande ämne, det är självklart ett korrekt genomförande.
  • Övre halsens geometri :

    Den kvadratiska formen är den mest gynnsamma för att absorbera dimensionella variationer eftersom det begränsar begränsningarna vid limningens plan.

 

 

I slutet, i fältet, med hänsyn till dessa två element bör man säkerställa prestanda av de blinkande remsorna, förutsatt att minst tre förutsättningar är uppfyllda. :

  1. Först intervallet mellan varje skruv, som inte får överstiga 30 cm.
  2. Då ytbeteendet i betongen. Den senare måste vara hälsosam och sammanhängande.
  3. Användning av tillbehör (korshylsor, hörnhylsor) som garanterar skyddet av rätt expansionsluckor och användning av aluminiumskydd i huvudet för terrasserna som är tillgängliga för allmänheten.

 

Sammanfattningsvis, liksom alla vattentäta strukturer, måste de blinkande remsorna inspekteras minst en gång per år. Kom ihåg att behålla dem regelbundet.

Mer om vår produkt Solinet 15/40, för otillgänglig och tillgänglig privat terrass.

Det tekniska yttrandet från Solinet-serien finns här:

http://www.cstb.fr/pdf/atec/GS05-F/AF162497.pdf

Source : Etanchéité INFO (Mars 2007 – Mise à jour 2011)